Pyszne i lekkie ciasto jogurtowo-cytrynowe na kruchym cieście

Pyszne i lekkie ciasto jogurtowo-cytrynowe na kruchym cieście | Rozpływa się niebiańsko w ustach :)

Przepis jest szybki i prosty – a jogurtowo-cytrynowe ciasto to idealny deser na letnie upały. Masa z naturalnego jogurtu ze startą skórką cytryny – na spodzie z półkruchego ciasta – smakuje orzeźwiająco. Na pewno nie skończysz na jednym kawałku.

Opis przepisu

Opis przepisu

Czas przygotowaniaminut
Czas pieczeniaminut
Temperatura stopni

Składniki:

  • Ciasto półkruche

  • 225 g | 1½ szklanki mąki pszennej tortowej typ 450

  • 35 g | ⅕ szklanki cukru

  • 8 g | 1 łyżeczka cukru wanilinowego

  • 120 g | ⅗ kostki masła

  • 1 całe jajko

  • 1 żółtko

  • ½ łyżeczki soli

  • Masa jogurtowo-cytrynowa

  • 500 g jogurtu naturalnego

  • 80 g cukru

  • 3 całe jajka

  • 1 białko

  • 1 duża cytryna

    Jak zrobić, obejrzysz tutaj:

      MOŻE CI SIĘ RÓWNIEŻ SPODOBA

      Dodaj komentarz

      Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *