Obłędnie pyszna napoleonka

Obłędnie pyszna napoleonka | Szybki przepis bez pieczenia | Kremówka której się nie oprzesz

Dzisiaj przepis na pyszną napoleonkę z budyniowym kremem. Zrobisz ją szybko i prosto bo bez pieczenia. Płaty ciasta w tym przepisie zrobione są z gotowych solonych krakersów, które idealnie kontrastują ze znakomitym w smaku, słodkim i gładkim kremem.

Opis przepisu

Opis przepisu

Czas przygotowaniaminut
Czas pieczeniaminut
Temperatura stopni

Składniki:

  • 1 litr mleka 1,5%

  • 230 g | 1 szklanka cukru

  • 155 g | 1 szklanka mąki tortowej typ 450

  • 40 g | 1 opakowanie budyniu śmietankowego

  • 250 – 300 g krakersów solonych

  • 16 g | 1 opakowanie cukru wanilinowego

  • 200 g | 1 kostka masła

  • 4 żółtka jaj

  • 2-3 łyżki cukru pudru do oprószenia

    Jak zrobić, obejrzysz tutaj:

      MOŻE CI SIĘ RÓWNIEŻ SPODOBA

      Dodaj komentarz

      Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *