Najlepszy na świecie Murzynek
| |

Najlepszy na świecie Murzynek | Przepis z mojego starego zeszytu

Oto przepyszne, bardzo szybkie i proste w przygotowaniu kakaowe ciasto. Robię je z orzechami i rodzynkami bo takie najbardziej lubię. Wilgotne, delikatne, oblane przepyszną kakaową polewą smakuje obłędnie i znika błyskawicznie z talerzyków.

Opis przepisu

Opis przepisu

Czas przygotowaniaminut
Czas pieczeniaminut
Temperatura stopni

Składniki:

  • 300 g | 2 szklanki mąki pszennej typ 480

  • 355 g | 1½ szklanki cukru

  • 12 g | 2 łyżeczki cukru wanilinowego

  • 50 g | 4 łyżki ciemnego kakao

  • 125 ml | ½ szklanki wody

  • 16 g | 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

  • 1-2 szczypty soli 4 jajka wielkości „L”

  • 250 g | 1¼ kostki masła

  • 50 g rodzynek

  • 60 g orzechów włoskich

  • 20 ml | 1¼ łyżki 12 letniego rumu/brandy

    Jak zrobić, obejrzysz tutaj:

      MOŻE CI SIĘ RÓWNIEŻ SPODOBA

      Dodaj komentarz

      Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *