Pyszny soczysty schab pieczony ze śliwkami | Domowa wędlina na Świąteczny stół
Przepis na najlepszy, przepyszny schab pieczony nadziewany śliwkami. W filmie pokażę jak naciąć i nadziać schab oraz jak go upiec, aby był aromatyczny, bardzo soczysty i idealnie doprawiony.
Jeśli chcesz zrobić niewysuszony, soczysty doskonały w smaku pieczony schab to jest to przepis dla Ciebie. Taki schab jest dobry jako wędlina na różne uroczystości, a jego niezaprzeczalną zaletą jest to, że nie zawiera konserwantów, nie był nastrzykiwany, faszerowany polepszaczami smaku, i jest zrobiony z takiej jakości mięsa, jakie kupiłaś.
Opis przepisu
Składniki:
1,4 kg wieprzowego środkowego schabu
150-200 g suszonych śliwek
130 g | 2 średnie cebule
1 główka czosnku
20 g | 1 łyżka gęsiego smalcu
20 g | 1 łyżka masła
1 łyżeczka mielonego kminku
2 liście laurowe
Sól i pieprz do smaku