Pyszny soczysty schab pieczony ze śliwkami-domowa wędlina na Świąteczny stół
| |

Pyszny soczysty schab pieczony ze śliwkami | Domowa wędlina na Świąteczny stół

Przepis na najlepszy, przepyszny schab pieczony nadziewany śliwkami. W filmie pokażę jak naciąć i nadziać schab oraz jak go upiec, aby był aromatyczny, bardzo soczysty i idealnie doprawiony.

Jeśli chcesz zrobić niewysuszony, soczysty doskonały w smaku pieczony schab to jest to przepis dla Ciebie. Taki schab jest dobry jako wędlina na różne uroczystości, a jego niezaprzeczalną zaletą jest to, że nie zawiera konserwantów, nie był nastrzykiwany, faszerowany polepszaczami smaku, i jest zrobiony z takiej jakości mięsa, jakie kupiłaś.

Opis przepisu

Opis przepisu

Czas przygotowaniaminut
Czas pieczeniaminut
Temperatura stopni

Składniki:

  • 1,4 kg wieprzowego środkowego schabu

  • 150-200 g suszonych śliwek

  • 130 g | 2 średnie cebule

  • 1 główka czosnku

  • 20 g | 1 łyżka gęsiego smalcu

  • 20 g | 1 łyżka masła

  • 1 łyżeczka mielonego kminku

  • 2 liście laurowe

  • Sól i pieprz do smaku

    Jak zrobić, obejrzysz tutaj:

      MOŻE CI SIĘ RÓWNIEŻ SPODOBA

      Dodaj komentarz

      Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *