Przepyszne kluski śląskie z pysznym farszem mięsnym
|

Przepyszne kluski śląskie z pysznym farszem mięsnym | Pyzy z mięsem | Smakowite danie obiadowe

Znakomity przepis na pyszne kluski śląskie z mięsem czyli nadziewane pyzy. Do ich zrobienia wykorzystałam mięso z rosołu ugotowanego dzień wcześniej. Farsz zrobiony z 3 rodzajów mięsa: wieprzowego, wołowego i kurczaka jest smaczny i świetnie komponuje się z kluskami. Nadziewane mięsem kluski śląskie z przysmażoną cebulką lub skwarkami to pyszny i sycący obiad ?

Opis przepisu

Opis przepisu

Czas przygotowaniaminut
Czas pieczeniaminut
Temperatura stopni

Składniki:

  • Mięsny farsz

  • (Mięso i marchewka z ugotowanego dzień wcześniej rosołu.)

  • Pół marchewki

  • 250 g pręgi wołowej

  • 250 g łopatki wieprzowej

  • 300 g | 1 udko z kurczaka

  • 1 średnia cebula

  • 2 kromki bułki pszennej

  • 150 ml wody do namoczenia bułki

  • 3 łyżki rosołu

  • Sól i pieprz do smaku

  • 1-1½ łyżka oleju ryżowego

  • Ciasto na kluski

  • 1 kg ziemniaków (waga po obraniu)

  • Mąka (skrobia) ziemniaczana

  • Sól do smaku

  • 1 jajko

  • 1 Średnia cebula

  • Olej do smażenia cebuli

    Jak zrobić, obejrzysz tutaj:

      MOŻE CI SIĘ RÓWNIEŻ SPODOBA

      Dodaj komentarz

      Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *