Przepyszna szarlotka w chrupiącym cieście
|

Przepyszna szarlotka w chrupiącym cieście | W postaci ciastek do ręki idealna na wycieczkę i piknik

Dzisiaj przepis na pyszne ciastka z farszem z jabłek z dodatkiem cynamonu. Pachną zniewalająco, a kruche ciasto jest fantastycznie chrupkie. Pychota. Dobre na ciepło i na zimno. Idealne na wycieczkę i na piknik. Pokazuję jak je zrobić krok po kroku.

Opis przepisu

Opis przepisu

Czas przygotowaniaminut
Czas pieczeniaminut
Temperatura stopni

Składniki:

  • Ciasto

  • 300 g mąki pszennej typ 480

  • 170 g schłodzonego masła

  • 110-130 ml. schłodzonej wody

  • 32 g | 2 łyżki cukru

  • ½ łyżeczki soli

  • Farsz z jabłek

  • 300 – 400 g | 2 małe jabłka

  • 50 g cukru

  • 50 – 60 ml. wody

  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej

  • ½ łyżeczki cynamonu

  • 2 szczypty soli

  • 1-2 łyżki soku z cytryny

  • Glazura

  • 1 jajko

  • 2 łyżeczki mleka 1,5%

  • Piekarnik

  • Nagrzany do 205°C. Grzanie Góra|Dół. Pieczemy 28 minut: pierwsze 10 minut w temperaturze 205°C, następnie 18 minut w temperaturze 180-190°C. Środkowa półka.

    Jak zrobić, obejrzysz tutaj:

      MOŻE CI SIĘ RÓWNIEŻ SPODOBA

      Dodaj komentarz

      Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *