Najlepsze mielone kotlety | Chrupiąca skórka – soczyste w środku | Tradycyjne danie obiadowe
Kto nie lubi pysznych mielonych kotletów z chrupiącą skórką, soczystych w środku… Kotlety robię z piersi kurczaka dlatego są lżejsze i zdrowsze od klasycznych z wieprzowiny lub wołowiny. Dodatek cebulki i czosnku powoduje, że są wyśmienite w smaku. Mielone podawane z tłuczonymi ziemniakami i buraczkami lub mizerią to smakowite i klasyczne danie obiadowe. Kotlet przekrojony na pół jest doskonały na kanapkę. Jak je zrobić obejrzysz w filmie poniżej.
Opis przepisu
Składniki:
550 g piersi z kurczaka
½ – ¾ Średniej cebuli
3 ząbki czosnku
1 jajko
2-3 kromeczki pszennej bułki
Sól do smaku
Pieprz do smaku
Mąką pszenna do obtaczania kotletów
Olej ryżowy do smażenia