Najlepsze mielone kotlety

Najlepsze mielone kotlety | Chrupiąca skórka – soczyste w środku | Tradycyjne danie obiadowe

Kto nie lubi pysznych mielonych kotletów z chrupiącą skórką, soczystych w środku… Kotlety robię z piersi kurczaka dlatego są lżejsze i zdrowsze od klasycznych z wieprzowiny lub wołowiny. Dodatek cebulki i czosnku powoduje, że są wyśmienite w smaku. Mielone podawane z tłuczonymi ziemniakami i buraczkami lub mizerią to smakowite i klasyczne danie obiadowe. Kotlet przekrojony na pół jest doskonały na kanapkę. Jak je zrobić obejrzysz w filmie poniżej.

Opis przepisu

Opis przepisu

Czas przygotowaniaminut
Czas pieczeniaminut
Temperatura stopni

Składniki:

  • 550 g piersi z kurczaka

  • ½ – ¾ Średniej cebuli

  • 3 ząbki czosnku

  • 1 jajko

  • 2-3 kromeczki pszennej bułki

  • Sól do smaku

  • Pieprz do smaku

  • Mąką pszenna do obtaczania kotletów

  • Olej ryżowy do smażenia

    Jak zrobić, obejrzysz tutaj:

      MOŻE CI SIĘ RÓWNIEŻ SPODOBA

      Dodaj komentarz

      Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *