Pyszny maślany pleciony chlebek na śniadanie

Pyszny maślany pleciony chlebek na śniadanie i nie tylko :) | Szybko zrobisz robotem

Dzisiaj pokażę jak zrobić maślany pleciony chlebek. Jest smaczny, wygląda pięknie i uświetni każde śniadanie. Z masełkiem i dżemem jest przepyszny. Robi się go szybko w mikserze.

Opis przepisu

Opis przepisu

Czas przygotowaniaminut
Czas pieczeniaminut
Temperatura stopni

Składniki:

  • Ciasto

  • 550 g | 3½ szklanki* mąki tortowej typ 450

  • 255 g | 1 szklanka* mleka 1,5 %

  • 50 g | 3 łyżki drobnego cukru

  • 100 g masła 1 duże jajko

  • 11 g | 3 płaskie łyżeczki drożdży instant

  • 8 g | 1 kopiasta łyżeczka cukru wanilinowego

  • 8 g | 1 łyżeczka soli

  • *szklanka 250 ml

Wskazówki:

    Jak zrobić, obejrzysz tutaj:

      Dodaj komentarz

      Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *